Crisisopvang

Jasmijn Makker 1200

Jasmijn vertelt over haar vrijwille opname bij de crisisopvang

Jasmijn (36) vindt jarenlang het geluk in de liefde, heeft plezier in haar baan en geniet volop van het leven. Het leven met een lichte beperking gaat haar goed af dankzij de ambulante zorg die ze ontvangt vanuit Makker, totdat ze plots hevige angstklachten ontwikkelt: “Ik was bang om bang te zijn en dat belemmerde alles…” Jasmijn vertelt openhartig over haar zoektocht naar hulp én geluk voor de toekomst. 

De angstklachten beïnvloeden Jasmijns dagelijks leven stevig: “Als ik ‘s ochtends opstond, was de angst al voelbaar. Werken in de catering ging niet meer en dus kwam ik thuis te zitten...” Jasmijn belandde in een neerwaartse spiraal: “Door de angstklachten was ik bang om alleen thuis te zijn. Dat was niet alleen voor mij, maar ook voor mijn partner erg moeilijk.”

Wanneer crisisopvang?

  • Er gebeurt iets heftigs in jouw leven waar je niet mee om kunt gaan.
  • Door jouw gedrag kom jij, of komt jouw omgeving, in gevaar.
  • Jouw ouders of verzorgers kunnen de situatie niet meer aan.
  • Er is niet genoeg hulpverlening, waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan.

Soms kan hulp niet wachten. Dan heb je nú steun nodig. Wij helpen je op weg. 

Bel ons: 088-770 24 97
Jasmijn Makker 800

Hulp zoeken

Jasmijn besluit het gesprek aan te gaan met haar ambulant begeleider van Makker. “Ik heb heel duidelijk aangegeven dat ik opgenomen wilde worden en op zoek was naar therapie om mijn angstklachten onder controle te krijgen. Gelukkig werd er goed naar mij geluisterd.” Jasmijn wordt opgenomen in de crisisopvang waar ze 24/7 zorg krijgt. “Daar hebben we stap voor stap aan dingen gewerkt, onder andere aan de angstklachten. Ik maakte er wandelingen en praatte veel met de begeleiders. Vooral over mijn gevoelens. Maar ik leerde ook hoe je je hoofd leeg kunt maken. Door uit te beelden hoe vol of hoe leeg mijn hoofd op een bepaald moment is, gingen we langzaam op zoek naar een oplossing.” Om te werken aan een ritme helpt Jasmijn mee op de dagbesteding waar ze alledaagse werkzaamheden als de was opvouwen en het uitruimen van de vaatwasser oppakt.

Het resultaat

Nu, een jaar later, blikt Jasmijn terug op een bijzonder leerzame periode: “Het heeft absoluut geholpen. Ik heb geleerd om mijn ambulant begeleiders tijdig te bellen als het even niet goed gaat. Vooral in het begin heb ik thuis moeilijke momenten gehad, maar door erover te praten kon ik mezelf makkelijker uit een dip trekken.” Het is Jasmijn gelukt om van haar angstklachten af te komen. “Ik ben heel anders in het leven gaan staan, veel positiever. Ik doe nu ander werk, productiewerk, en dat geeft veel meer rust.”

Met haar verhaal hoopt ze anderen te inspireren de drempel te verlagen om hulp te zoeken. “Ik zou graag zien dat de crisiszorg wat meer belicht wordt en dat meer mensen het net als ik aandurven om die stap te zetten. Ik wil laten zien dat mensen zich niet hoeven te schamen als ze wél om hulp vragen.” 

Jasmijn Makker 800 2
‘Ik wil anderen inspireren de drempel te verlagen om hulp te zoeken’

Toekomst

Tijdens haar crisisopname heeft Jasmijn veel kracht geput uit de steun van haar vriend. “Hij is mij altijd blijven opzoeken, ook toen het slecht ging. Hij is er altijd voor mij geweest.” Inmiddels mag ze haar vriend, haar man noemen: het liefdeskoppel is onlangs in het huwelijksbootje gestapt. “Het is een droom die eindelijk is uitgekomen!” Jasmijn is opgelucht dat ze klachtenvrij is en kijkt enorm uit naar de toekomst die voor haar ligt. “We gaan nu eerst op huwelijksreis. Het zonnetje opzoeken in Spanje!”.

Soms kan hulp niet wachten. Dan heb je nú steun nodig. Wij helpen je op weg.

Heb je al zorg bij ons? Praat er over met je begeleider of bel ons op.